Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Бяла става "Европейски град на спорта"

Снимка: Facebook / @europeancapitalsandcitiesofsport

Българският град Бяла е обявен за Европейски град на спорта през 2023 г. Черноморският град ще бъде домакин на над 40 прояви - турнири по футбол, волейбол, тенис и стрийт баскетбол, състезания по ориентиране, плажни спортове, плуване, колоездене и триатлон, тридневен спортен фестивал с отворени тренировки по пилатес, зумба и стречинг, тренировъчни лагери, семинари и обучения.

Впечатлихме екипа на Асоциацията на европейските столици и градове на спорта с отличната си спортна база и богата спортна програма. Надеждите ни са да оправдаем титлата“, каза за БНР- Варна Христина Келисакиева, участник в екипа на Община Бяла, изготвил кандидатурата на града.

Най-голямото спортно съоръжение в Бяла е комплексът “Черноморец“, който разполага с футболен терен, спомагателни игрища за баскетбол, волейбол, тенис и голяма площадка за фитнес на открито.

Съставил: Венета Николова


По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:

Още от категорията

Фрийстайлъри ще опитат пистите на “Витоша Freestylerz”

Първото издание на “Витоша Freestylerz” ще се състои днес от 10,00 ч. на Меча поляна във “Витоша сноупарк” и в него ще могат да участват фрийстайл скиори и сноубордисти. “Идеята е да направим един фрийстайл празник - горе ще има музика, демонстрации...

публикувано на 19.03.23 в 06:00

Първата Балканиада по снежен волейбол се провежда в Родопите

В дните от 17 до 19 март в местността Чурика в подножието на връх Перелик в Родопите се провежда първата Балканиада по снежен волейбол, съобщава сайтът 360mag.bg. Участници в нея са състезатели от България, Турция и Румъния. "Като размери..

публикувано на 17.03.23 в 14:02

Щафета около света преди Олимпиадата в Париж минава през България

„Щафетна обиколка на света“ с дължина 500 метра ще се проведе тази сутрин в София от 08,45 ч. в парка на НДК. Събитието е по повод 500 дни преди началото на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж през 2024 г. Спортисти, ученици и любители от всички..

публикувано на 14.03.23 в 06:05