Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България завоюва 7 медала на европейското по кикбокс в Анталия

Снимка: Facebook/ bgkickboxingandmuaythai

Трима българи станаха европейски шампиони на първенството по кикбокс, което се провежда в Анталия. Това са Борислав Радулов, в стил "Пойнт файтинг" на татами, кат. -57 кг, Кирил Илиев, в стил "Лайт контакт" на татами, кат. -57 кг и Огнян Мирчев, стил К1 на ринг, кат. -63.5 кг. 

В предпоследния ден на надпреварата, националните ни състезатели Али Юзеир, в стил К1  на ринг, кат. -75 кг, Христо Калайджиев, в стил "Лоу кик" на ринг, кат. -86 кг, Марио Аржанов, в стил "Фул контакт" на ринг, кат. -54 кг и Кристина Николова, в стил "Киклайт контакт" на татами, кат. -50 кг спечелиха четири сребърни отличия.  

Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай подаде контестация заради некоректно отчитане от реферите на няколко нанесени удара от Кристина Николова и отсъждането на победа за съперничката ѝ Дуйгу Туранот Турция.  

Кристина Николова ще се завърне от Анталия с колекция от един сребърен и два бронзови медала, спечелени в другите стилове.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

С рекорд Божидар Андреев спечели европейски златен медал

Божидар Андреев спечели титлата в олимпийската категория 73 кг на европейското първенство по вдигане на тежести в София. 27-годишният тежкоатлет постигна двубой от 348 кг и за втори път след 2019 г. в Батуми се поздрави със златото от европейско първенство...

публикувано на 16.02.24 в 09:31
Габриел Маринов

Българските тежкоатлети взеха медали на Европейското първенство в София

Габриел Маринов спечели европейската титла, а Иван Димов остана със среброто в двубоя в олимпийската категория до 61 килограма на първенството на континента по вдигане на тежести в София. Маринов събра двубой от 281 кг (121+160 кг). Димов остана с килограм..

публикувано на 14.02.24 в 08:20
Григор Димитров

Григор Димитров ще спори за титлата в Марсилия

Тенисистът Григор Димитров ще играе днес за титлата в турнира на твърди кортове в Марсилия с награден фонд от 724 хил. евро. В полуфинала той победи Карен Хачанов с 6:7 (3), 6:4, 7:6 (5). В решителния тайбрек руснакът поведе с 4:2, но българинът..

публикувано на 11.02.24 в 09:33