Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България завоюва 7 медала на европейското по кикбокс в Анталия

Снимка: Facebook/ bgkickboxingandmuaythai

Трима българи станаха европейски шампиони на първенството по кикбокс, което се провежда в Анталия. Това са Борислав Радулов, в стил "Пойнт файтинг" на татами, кат. -57 кг, Кирил Илиев, в стил "Лайт контакт" на татами, кат. -57 кг и Огнян Мирчев, стил К1 на ринг, кат. -63.5 кг. 

В предпоследния ден на надпреварата, националните ни състезатели Али Юзеир, в стил К1  на ринг, кат. -75 кг, Христо Калайджиев, в стил "Лоу кик" на ринг, кат. -86 кг, Марио Аржанов, в стил "Фул контакт" на ринг, кат. -54 кг и Кристина Николова, в стил "Киклайт контакт" на татами, кат. -50 кг спечелиха четири сребърни отличия.  

Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай подаде контестация заради некоректно отчитане от реферите на няколко нанесени удара от Кристина Николова и отсъждането на победа за съперничката ѝ Дуйгу Туранот Турция.  

Кристина Николова ще се завърне от Анталия с колекция от един сребърен и два бронзови медала, спечелени в другите стилове.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Григор Димитров ще играе срещу Даниил Медведев в Индиън Уелс

Григор Димитров постигна лесна победа с добри отигравания срещу 21-вия в световната ранглиста в мъжкия тенис французина Адриан Манарино.  Българинът победи с 6:3 и 6:3 за 81 минути и успя да се класира на осминафиналите от "Мастърс" турнира в Индиън..

публикувано на 12.03.24 в 10:23
Григор Димитров

Григор Димитров победи, Виктория Томова загуби на Мастърса в Индиън Уелс

Григор Димитров победи французина Александър Мюлер със 7:5, 6:2 на старта на турнира на твърди кортове от сериите “Мастърс” 1000 в Индиън Уелс с награден фонд 9,5 млн. долара. Поставеният под номер 13 българин започна участието си от втория кръг, а в..

публикувано на 10.03.24 в 10:09
Стилияна Николова

Златна Стилияна Николова на Гран при в Марбея

Стилияна Николова спечели златния медал в многобоя на турнира по художествена гимнастика от веригата Гран При в испанския град Марбея. Второто място извоюва Тахмина Икромова от Узбекистан, а третото – световната шампионка Даря Варфоломеев от Германия...

публикувано на 10.03.24 в 09:42