Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Талантливи жени-предприемачи мерят сили на състезание във Варна

| обновено на 26.11.22 в 11:44
Снимка: РАПИВ

Състезание за стартъпи, в сферата на агрохраните, дава възможност на едни от най-талантливите жени-предприемачи да представят своите проекти и да получат подкрепа, за да продължат да развиват идеите си. То се организира от Регионална агенция за предприемачество и иновации - Варна (РАПИВ) с финансовата подкрепа на Empowering Women in Agrifood - EWA България и Европейския институт за иновации и технологии в храните - EIT Food, орган на Европейския съюз.

В състезанието ще участват 10 дами от програмата EWA България 2022, които ще мерят сили в т.нар. "pitching". Всяка от тях ще разполага със 7 минути, за да убеди журито и публиката в потенциала на своето начинание и още 7 минути, за да отговори на всички зададени въпроси.

Проектите ще бъдат оценявани от изтъкнато жури в присъствието на публиката, специални гости, инвеститори и медии.

Голямата награда е в размер на 10 000 евро, а за второ място са предвидени 5 000 евро.

БНР подкасти:

Още от категорията

Предстои трансформация на летище София

Предстои пълно обновяване на Терминал 2 на летище София, който ще поеме трафика от близо 70-годишния Терминал 1, съобщиха от столичния аеропорт. Стратегията на трансформацията предвижда доставка на напълно нова система за управление на багажите,..

публикувано на 27.04.23 в 14:18
Явор Гечев

България очаква до 5 юни Еврокомисията да има план за украинското зърно

До дни очакваме решение за европейски мерки, с които да отпаднат едностранните действия срещу вноса на украинските храни - това каза след Съвет "Земеделие" в Люксембург земеделският министър Явор Гечев. На заседанието на 25 април министрите не..

публикувано на 26.04.23 в 08:25
Илхам Алиев

Азербайджан удвоява доставките на газ за Европа до 2027 година

Азербайджан планира да удвои доставките на природен газ за Европа до 2027 година. Това обяви в София президентът на Азербайджан Илхам Алиев. Той беше специален гост на церемонията по подписването на Меморандум за разбирателство за насърчаване на..

публикувано на 25.04.23 в 14:15