Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Талантливи жени-предприемачи мерят сили на състезание във Варна

| обновено на 26.11.22 в 11:44
Снимка: РАПИВ

Състезание за стартъпи, в сферата на агрохраните, дава възможност на едни от най-талантливите жени-предприемачи да представят своите проекти и да получат подкрепа, за да продължат да развиват идеите си. То се организира от Регионална агенция за предприемачество и иновации - Варна (РАПИВ) с финансовата подкрепа на Empowering Women in Agrifood - EWA България и Европейския институт за иновации и технологии в храните - EIT Food, орган на Европейския съюз.

В състезанието ще участват 10 дами от програмата EWA България 2022, които ще мерят сили в т.нар. "pitching". Всяка от тях ще разполага със 7 минути, за да убеди журито и публиката в потенциала на своето начинание и още 7 минути, за да отговори на всички зададени въпроси.

Проектите ще бъдат оценявани от изтъкнато жури в присъствието на публиката, специални гости, инвеститори и медии.

Голямата награда е в размер на 10 000 евро, а за второ място са предвидени 5 000 евро.

БНР подкасти:

Още от категорията

Меморандум за газа подписват с Азербайджан в София 4 държави

В България днес пристига президентът на Азербайджан Илхам Алиев . Визитата е по покана на държавния глава Румен Радев. В присъствието на президентите Радев и Алиев ще се състои церемония по подписване на Меморандум за разбирателство за насърчаване на..

публикувано на 25.04.23 в 06:05

България се присъедини към Европейския алианс за батерии

България има ясно заявени амбиции да развива високотехнологични и зелени производства. Това заяви президентът Румен Радев на официална церемония по подписването на декларация, с която България се присъедини към Европейския алианс за батерии. Алиансът има..

публикувано на 24.04.23 в 18:01

България се присъединява към европейския алианс за батерии

В София служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев ще участва в церемония, организирана от Българската агенция за инвестиции и Европейския алианс за батерии. На събитието ще се подпише декларация за присъединяване на България към..

публикувано на 23.04.23 в 17:12