Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Културно-информационният център на България в Скопие се мести в нов дом

Снимка: Български културно-информационен център Скопие

Новият дом на Културно-информационния център на България в Скопие ще бъде официално открит на 25 ноември - деня на св. Климент Охридски.

Сред гостите на събитието ще са министрите на културата на България Велислав Минеков и на Северна Македония Бисера Костадиновска-Стойчевска.

Българският културно-информационен център в Скопие е открит през 2006 г. От септември т.г. той е преместен в центъра на града. Новата сграда разполага с открита и закрита галерийна площ, читалня и библиотека с над 10 000 тома.

Още от категорията

Общественият съвет към ЦИК напомня за необходимостта от МИР "Зад граница"

Формирането на МИР „Зад граница“, макар и отложено за 2025 г., остава в дневния ред на политиците, експертите и изборната администрация, напомня в свое становище Общественият съвет към ЦИК. Съветът отбелязва, че въвеждането му би решило проблеми като..

публикувано на 03.02.23 в 18:28

ЦИК излезе с решение за избирателните секции в чужбина

Централната избирателна комисия публикува решение за условията и реда за образуване на избирателни секции извън страната и за назначаване съставите на секционните избирателни комисии при произвеждане на изборите за народни представители на 2 април 2023..

публикувано на 03.02.23 в 17:48

Приблизително 3 млн. българи живеят извън пределите на страната ни

Българите по света са около 2,8 милиона. Справката е на Министерството на външните работи , по искане на Народното събрание за актуална информация за числеността на българските диаспори по страни и населени места. Външният министър Николай Милков..

публикувано на 30.01.23 в 12:52