Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Културно-информационният център на България в Скопие се мести в нов дом

Снимка: Български културно-информационен център Скопие

Новият дом на Културно-информационния център на България в Скопие ще бъде официално открит на 25 ноември - деня на св. Климент Охридски.

Сред гостите на събитието ще са министрите на културата на България Велислав Минеков и на Северна Македония Бисера Костадиновска-Стойчевска.

Българският културно-информационен център в Скопие е открит през 2006 г. От септември т.г. той е преместен в центъра на града. Новата сграда разполага с открита и закрита галерийна площ, читалня и библиотека с над 10 000 тома.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Културният ни институт в Будапеща представя художници, удостоени с наградата "Миклош Мажарофф"

В Българския културен институт в столицата на Унгария - Будапеща, тази вечер от 18:00 ч. ще бъде открита изложба на художници, удостоени с наградата "Миклош Мажарофф". Експозицията ще бъде открита от Андраш Какоцки – изкуствовед, директор на..

публикувано на 26.03.24 в 08:15

Деница Тодорова с дебютна изложба в България

Изкуството често пъти е онзи универсален език, който ни доближава един до друг и събира в един миг на съзерцание миналото, настоящето и бъдещето. Такова е изкуството на Деница Тодорова, която след 20 години живот и работа в чужбина и множество..

публикувано на 25.03.24 в 10:25

Вицепрезидентът празнува Тудорица сред българите в румънския град Търговище

Вицепрезидентът Илияна Йотова бе гост на празника Тудорица - Конски Великден, честван от българите в румънския град Търговище. Ритуалът е част от културното наследство на сънародниците ни в Румъния. Обичаят бе отбелязан с парад на конете и фолклорна..

публикувано на 23.03.24 в 16:17