Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Расте размерът на необслужваните бързи кредити

Снимка: Pixabay

Размерът на необслужваните бързи кредити е нараснал с 23,2% в края на септември спрямо същия месец на м.г., показва статистиката на БНБ. В цифрово изражение това означава 346,4 млн. лв. необслужвани кредити – с 65,3 млн. лв. повече от преди година. Търсенето на бързи кредити през 2022 г. се активизира, достигайки нивата от преди Covid кризата. Над 70% от сумите са предоставени на домакинствата.  

В края на третото тримесечие броят на банковите депозити на домакинствата намалява на годишна база с 2,9%, но в същото време нараства размерът на вложените в банките пари, според изследването. Преобладават депозити между 50 хил. и 100 хил. лв.


Още от категорията

Пети блок на АЕЦ

Над 40 са резервните части от Русия нужни за българската ядрена сигурност

България все още зависи от Русия за редица части и оборудване за своята ядрена централа. Те са ни нужни за предстоящите планови ремонти и поддръжането на експлоатацията. Така пред БНР енергийният министър Росен Христов оправда гласуваните от служебното..

публикувано на 26.03.23 в 11:40

Готова е платформата за проследяване на цените в големите магазини

Днес ще бъде представена разработената от служебния кабинет платформа за проследяване на цените в търговските вериги, съобщи вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев. Той поясни, че търговските вериги са склонни да публикуват..

публикувано на 24.03.23 в 05:05

Българо-турски бизнес форум се открива в Бургас

Българо-турски бизнес форум с двустранни срещи се организира днес в Бургас от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Ще се обсъждат възможностите за финансиране по европейски програми, стартъпите в България и Турция,..

публикувано на 23.03.23 в 06:15