Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Расте размерът на необслужваните бързи кредити

Снимка: Pixabay

Размерът на необслужваните бързи кредити е нараснал с 23,2% в края на септември спрямо същия месец на м.г., показва статистиката на БНБ. В цифрово изражение това означава 346,4 млн. лв. необслужвани кредити – с 65,3 млн. лв. повече от преди година. Търсенето на бързи кредити през 2022 г. се активизира, достигайки нивата от преди Covid кризата. Над 70% от сумите са предоставени на домакинствата.  

В края на третото тримесечие броят на банковите депозити на домакинствата намалява на годишна база с 2,9%, но в същото време нараства размерът на вложените в банките пари, според изследването. Преобладават депозити между 50 хил. и 100 хил. лв.


Още от категорията

Предвижда се минималната заплата да стане 940 лева през 2024 година

От 2024 г. месечната минимална работна заплата се предвижда да достигне 940 лева, каза в интервю за БНР министърът на финансите Росица Велкова. Това е заложено в тригодишната средносрочна прогноза, която ще бъде представена в Брюксел и върху която се..

публикувано на 19.03.23 в 10:44

Енергийният министър: Все още ползваме скъпия газ от Чирен

Работи се по предложение в рамките на европейска директива да бъде компенсирана високата цена на природния газ в подземното хранилище в Чирен, съобщи служебният енергиен министър Росен Христов. По-думите му, скъпият газ все още се намира там. Целта на..

публикувано на 18.03.23 в 17:06

Газовата връзка България-Сърбия ще бъде пусната през октомври

Енергийният министър Росен Христов изрази увереност, че междусистемната газова връзка България-Сърбия ще бъде завършена в срок от наша страна и в рамките на бюджета. Днес той инспектира дейностите по изграждането на съоръжението с годишен капацитет 1,8..

публикувано на 18.03.23 в 15:01