Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Расте размерът на необслужваните бързи кредити

Снимка: Pixabay

Размерът на необслужваните бързи кредити е нараснал с 23,2% в края на септември спрямо същия месец на м.г., показва статистиката на БНБ. В цифрово изражение това означава 346,4 млн. лв. необслужвани кредити – с 65,3 млн. лв. повече от преди година. Търсенето на бързи кредити през 2022 г. се активизира, достигайки нивата от преди Covid кризата. Над 70% от сумите са предоставени на домакинствата.  

В края на третото тримесечие броят на банковите депозити на домакинствата намалява на годишна база с 2,9%, но в същото време нараства размерът на вложените в банките пари, според изследването. Преобладават депозити между 50 хил. и 100 хил. лв.


Още от категорията

Петър Симеонов

Бонбони с български розов цвят ще изкушават потребителите в Чехия

Лавандулова и розова вода, розов цвят и козметични продукти от България предизвикаха истински фурор на най-старото търговско изложение в Европа – "Зелена седмица Берлин", което се състоя в началото на годината. Именно там, компанията на българския..

публикувано на 18.03.23 в 12:25
Гълъб Донев

“Фалит на държавата” е медийно заглавие

Състоянието на държавните финанси е стабилно и няма опасност за валутния борд, за курса лев-евро, за това заплатите и пенсиите да не се изплащат, увери пред Нова тв служебният премиер Гълъб Донев. По думите му, в доклада на финансовия министър, свързан с..

публикувано на 18.03.23 в 11:45

Министерството на финансите предложи данъчни промени

След като Министерският съвет одобри проект на Закон за държавния бюджет за 2023 г. с дефицит от 3% Министерството на финансите публикува за обществено обсъждане проект за промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. В проекта се..

публикувано на 17.03.23 в 19:33