Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Български възход": Важно е съставянето на кабинет, изборите няма да решат проблемите

Снимка: БГНЕС

"От началото на консултациите мина вече месец. Предоставих достатъчно време на  парламентарно представените политически партии да излязат от конфронтацията и да намерят разумен консенсус за съставяне на кабинет. Но вместо да се занимаят с проблемите, които пряко касаят българските граждани, парламентът реши да се занимава с Изборния кодекс". С тези думи президентът Румен Радев започна последната от консултациите за съставяне на правителство с парламентарно представените политически сили - с "Български възход", преди връчването на първия мандат.Най-важно е да се състави мнозинство, което да подкрепи кабинет.

Предсрочните избори няма да решат никакви проблеми, които вълнуват гражданите и обществото, потвърди лидерът на "Български възход" Стефан Янев. Той заяви, че партията му е готова да разговаря по темата с всички парламентарни формации. Според него, коалицията, която евентуално ще излъчи кабинет, трябва да се базира на коалиционно споразумение, в което да са разписани ясни правила и приоритети.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стефан Димитров

Подготовката на изборите зад граница върви по план

От Министерството на външните работи обявиха, че получават достатъчно средства за организацията на изборите зад граница. Служебният външен министър Стефан Димитров увери, че подготовката върви по план. В МВнР е сформирана работната група..

публикувано на 11.04.24 в 18:55

Честността на вота е без алтернатива, обеща служебният премиер

За служебния кабинет честните избори ще бъдат приоритет и са без алтернатива. Той ще се противопостави по всякакъв начин на купения вот. Това обяви на първото заседание на новото правителство премиерът Димитър Главчев. По думите му, предстои..

публикувано на 11.04.24 в 15:25
Димитър Кангалджиев

Димитър Кангалджиев поема овакантения пост на главен секретар на МВР

Длъжността "главен секретар на МВР" ще изпълнява главен комисар Димитър Кангалджиев, досегашен заместник главен секретар, съобщиха от МВР. Той ще замени на поста Живко Коцев до назначаването на титуляр. Президентът отстрани главния секретар на..

публикувано на 10.04.24 в 18:49