Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

60 танцови двойки от 33 държави идват за Световното първенство по стандартни танци в София

Снимка: sofiatrophy.com

На 10 и 11 декември България за първи път в историята ще бъде домакин на Световно първенство по спортни танци. За надпреварата, която ще бъде за юноши старша възраст, в София ще пристигнат 60 танцови двойки от 33 държави, предаде БТА.

България ще бъде представена от две двойки. Сред участниците ще има танцьори от Япония, САЩ, Канада, Казахстан, Франция, Италия, Германия, Полша, Литва, Латвия, Израел, Хонконг, Румъния, Турция, Гърция, Португалия, Република Северна Македония и други.

Паралелно ще се състои международен турнир за стандартни и латиноамерикански танци за всички възрастови групи, в който ще участват над 500 състезатели.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Габриела (вляво) и Стефани Стоеви

Европейски финал за Габриела и Стефани Стоеви

Габриела и Стефани Стоеви се класираха с лекота за финала на двойки на европейското първенство по бадминтон в Саарбрюкен, Германия. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. На полуфинала трикратните европейски шампионки..

публикувано на 14.04.24 в 12:03
Нургюл Салимова

Пето реми за Нургюл Салимова на Турнира на претендентките

В партия, продължила пет часа и половина, Нургюл Салимова завърши реми с белите фигури срещу украинката Анна Музичук на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. Българката водеше играта през цялото време, но не успя да се..

публикувано на 14.04.24 в 10:07
Боряна Калейн

Българските гимнастички със злато, сребро и бронз на домашната Световна купа

С пълен комплект медали се окичиха българските състезателки в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София. В индивидуалната надпревара Боряна Калейн изигра отлично съчетанията си с бухалки и лента и спечели титлата. Стилияна..

публикувано на 14.04.24 в 09:14