Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

60 танцови двойки от 33 държави идват за Световното първенство по стандартни танци в София

Снимка: sofiatrophy.com

На 10 и 11 декември България за първи път в историята ще бъде домакин на Световно първенство по спортни танци. За надпреварата, която ще бъде за юноши старша възраст, в София ще пристигнат 60 танцови двойки от 33 държави, предаде БТА.

България ще бъде представена от две двойки. Сред участниците ще има танцьори от Япония, САЩ, Канада, Казахстан, Франция, Италия, Германия, Полша, Литва, Латвия, Израел, Хонконг, Румъния, Турция, Гърция, Португалия, Република Северна Македония и други.

Паралелно ще се състои международен турнир за стандартни и латиноамерикански танци за всички възрастови групи, в който ще участват над 500 състезатели.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кимия Ализаде

Олимпийската медалистка в таекуондото Кимия Ализаде ще се състезава за България

Световната звезда в таекуондото Кимия Ализаде – обявена за една от стоте най-влиятелни личности, според BBC, получи български паспорт и ще може да представлява страната ни на олимпиадата в Париж. Така България за първи път ще има участник в..

публикувано на 13.04.24 в 14:06
Сестри Стоеви

Стефани и Габриела Стоеви на полуфинал на европейското по бадминтон

Сестрите Стефани и Габриела Стоеви се класираха за полуфиналите на двойки жени на Европейското първенство по бадминтон в германския град Саарбрюкен. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. Трикратните европейски шампионки..

публикувано на 13.04.24 в 11:02
Стилияна Николова

Николова и Калейн водят във временното класиране на Световната купа в София

Стилияна Николова поведе в класирането на Световната купа по художествена гимнастика в София, а Боряна Калейн е втора. Италианката София Рафаели засега заема третото място. След изиграването на съчетанията с обръч и топка двете българки си..

публикувано на 13.04.24 в 09:06