Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Българите в Тараклия се нуждаят от помощ

Иван Паслар
Снимка: архив

Иван Паслар, председател на район Тараклия, се обърна с молба за помощ към депутатите от парламентарната социална комисия относно българската общност в Молдова. Той обясни, че войната в Украйна е оказала отрицателно влияне върху развитието на страната и цените на стоките, газа и тока са се повишили. “Нашата молба е свързана с положението, което е сложно и тежко за хората в Тараклия”, заяви Паслар. 

От своя страна, народните представители казаха, че ще предложат на кабинета да отпусне помощ от 500 хил. лв. за сънародниците ни. Според председателя на комисията Георги Гьоков средства могат да бъдат осигурени от бюджета на външното ни министерство, а помощ за логистиката да окаже Българският червен кръст. 


БНР подкасти:

Още от категорията

Хоро да е, в Лондон да е

"Хоро да е, в Лондон да е" събра в Лондон българи от цял свят

Инициативата "Хоро да е, в Лондон да е" събра в британската столица български фолклорни групи от различни краища на света. Стотици българи изпълниха лондонския театър "Милфийлд", за да се насладят на националното фолклорно богатство, на красивите..

публикувано на 19.03.23 в 11:38
Снимка: Facebook/ Bulgarian-Canadian Society of BC

„Дни на България“ в Британска Колумбия

Сънародниците ни в Британска Колумбия - най-западната провинция на Канада, очакват с нетърпение инициативата „Дни на България“, която ще стартира на 26 март в парк Deer Lake на град Бърнаби. В пространството пред Арт галерията ще бъдат засадени..

публикувано на 18.03.23 в 08:25
Букурещ

Размисли от Букурещ за изборите у нас: Искаме нещата в България да се случват, не само да се говори

Ако е вярно, че България не е само една държава с фиксирани граници, а е там, където въобще има българи, то в последните няколко десетилетия на север от Дунава може да бъде открита една нарастваща общност от сънародници. Те са считани за т.нар. “нова..

публикувано на 15.03.23 в 12:55