Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Българите в Тараклия се нуждаят от помощ

Иван Паслар
Снимка: архив

Иван Паслар, председател на район Тараклия, се обърна с молба за помощ към депутатите от парламентарната социална комисия относно българската общност в Молдова. Той обясни, че войната в Украйна е оказала отрицателно влияне върху развитието на страната и цените на стоките, газа и тока са се повишили. “Нашата молба е свързана с положението, което е сложно и тежко за хората в Тараклия”, заяви Паслар. 

От своя страна, народните представители казаха, че ще предложат на кабинета да отпусне помощ от 500 хил. лв. за сънародниците ни. Според председателя на комисията Георги Гьоков средства могат да бъдат осигурени от бюджета на външното ни министерство, а помощ за логистиката да окаже Българският червен кръст. 


БНР подкасти:

Още от категорията

Качиха в интернет сборник със стари български изрази от Тараклия

Книгата с поговорки "Стари думи от град Тараклия" може да се чете вече и в електронен формат, съобщи авторката Мария Сухинина. Тя събира фолклора на тараклийци над 22 години и през миналото лято издава книгата. "Събирах материали просто..

публикувано на 15.03.23 в 12:29

Българската общност преговаря за запазване на своя радиочас в Австралия

Българската общност в Австралия продължава да търси начини българският радио час по SBS да бъде запазен, въпреки решението за спиране от май. По този повод се проведе онлайн дискусия между мениджъри в медията и българи от 5 австралийски щата...

публикувано на 15.03.23 в 12:24
Александър Вучич в Босилеград на 11-ти март

Даниела Михайлович: Бях задържана, защото някой не иска да се знае за проблемите в Босилеград

Първото посещение на сръбския държавен глава Александър Вучич в Босилеград и региона от 97 години насам, с което той постави началото на амбициозна програма за решаването на проблемите в страната, се превърна в повод за арест на двама граждани..

публикувано на 15.03.23 в 10:58