Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Изоставено в Украйна българче ще получи бъдеще у нас

Снимка: ДАЗД

Държавната агенция за закрила на детето успя да върне в страната ни дете на година и половина – български гражданин, изоставено в Украйна от биологичните му родители веднага след раждането. Те са предоставили нотариално заверено съгласие за осиновяване.  

Детето ще бъде настанено в подходяща социална услуга, съобщават от агенцията. Основанието на органа за настойничество и закрила в Киев то да получи бъдеще у нас е че в условията на война Украйна не може да гарантира неговата безопасност. 

“Изключително съм щастлива и благодарна на всички институции и партньори от неправителствения сектор, че с общи усилия едно дете ще получи необходимите грижи в подкрепяща и защитена среда”, коментира на летище София председателят на ДАЗД д-р Теодора Иванова. 


БНР подкасти:

Още от категорията

Температурите ще достигнат 23 градуса, по най-високите места ще вали сняг

Утре минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 7°. Преди обяд, главно в Северозападна България, ще има валежи от дъжд, а в следобедните часове ще превали и в останалата част от страната. Вечерта на места валежите ще бъдат..

публикувано на 31.03.23 в 18:15

МВР: Няма да има прекратяване на изборния процес

При никакви обстоятелства не се предвижда прекратяване на изборния процес, е уверил във Варна зам. главният секретар на МВР, гл. комисар Станимир Станев.  Утре сградите, които са и място за гласуване, ще бъдат претърсени и след това охранявани, каза още..

публикувано на 31.03.23 в 11:39

Общественият съвет към ЦИК: Нека се доверим на органите на сигурността и да гласуваме

Председателят на Обществения съвет към ЦИК Цветелина Пенева призова хората да гласуват за нов парламент в неделя, защото засиленото полицейско присъствие ще осигури спокойствие на изборния процес. В последните дни училищата – в тях са разположени секциите..

публикувано на 31.03.23 в 10:57