Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Огромен леден атракцион отвори врати в сърцето на София

4
Снимка: БГНЕС

Най-голямата на Балканите зимна пързалка посрещна първите си посетители на 1 декември. Тя се намира в Княжеската градина в София и е изградена по модела на ледената пързалка пред сградата на местната администрация във Виена.

Проектът е финансиран от Столичната община, като паркът се простира на площ от 7000 кв.м, а ледената площ е 3600 кв.м.

Изградени са и ледени алеи с дължина 500 м, а по цялото им протежение има светещи рамки, създаващи празнично настроение. Около Ледения парк е организиран пъстър коледен базар, за да може знаковото пространство в сърцето на София да заприлича на истинска зимна приказка.

“Нашата идея е да привлечем повече млади хора към практикуването на зимни спортове в градска среда“, коментира председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.


БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

ЦИК и МВнР си прехвърлят сигнали за секционните комисии

Назначенията на секционните избирателни комисии зад граница се правят след предложения на ръководителите на дипломатическите и консулските ни мисии. Така от Централната избирателна комисия (ЦИК) отговарят на българското Външно министерство, което по-рано..

публикувано на 24.03.23 в 13:52

Внесените от Украйна яйца са стандартни и безопасни

Агенцията за безопасност на храните обяви, че взетите проби от яйцата, внесени от Украйна показват, че те са беозпасни и отговарят на всички стандарти. В акредитирана лаборатория са направени и изследвания за радиоактивност и тежки метали и те са..

публикувано на 24.03.23 в 13:09

Годни ли са за консумация яйцата от Украйна става ясно днес

Резултатите от лабораторното изследване на внесените от Украйна кокошки яйца ще станат ясни днес, съобщиха от Българската агенция за безопасност на храните. С помощта на взетите проби ще бъде установено дали те съдържат радиоактивност, тежки метали,..

публикувано на 24.03.23 в 05:25