Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Огромен леден атракцион отвори врати в сърцето на София

4
Снимка: БГНЕС

Най-голямата на Балканите зимна пързалка посрещна първите си посетители на 1 декември. Тя се намира в Княжеската градина в София и е изградена по модела на ледената пързалка пред сградата на местната администрация във Виена.

Проектът е финансиран от Столичната община, като паркът се простира на площ от 7000 кв.м, а ледената площ е 3600 кв.м.

Изградени са и ледени алеи с дължина 500 м, а по цялото им протежение има светещи рамки, създаващи празнично настроение. Около Ледения парк е организиран пъстър коледен базар, за да може знаковото пространство в сърцето на София да заприлича на истинска зимна приказка.

“Нашата идея е да привлечем повече млади хора към практикуването на зимни спортове в градска среда“, коментира председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.


БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

България днес – 24 март 2023 г.

След покачването на температурите в България и настъпването на петък, съвсем естествено, настроението ни стана по-лежерно и приятно. Такава ще бъде и „България днес“. Ще започнем с малко политика, ще се насладим на среща с един от обичаните радио гласове..

публикувано на 24.03.23 в 19:00

Три четвърти от българите са засегнати от стрес на работното място

Български екип от лекари установи, че 75% от работещите българи изпитват стрес на работното място, съобщи БНТ. Изследването разкрива, че работохолизмът е адреналинова зависимост, а от стрес страдат предимно образовани хора. Според лекарите, стресът, умората..

публикувано на 24.03.23 в 18:47

Съботата ще започне със слънце, но идват и валежи

В събота минималните температури в България ще са от 2 до 7°. В София ще е 3°. Преди обяд ще е слънчево, след пладне от запад ще се заоблачава и завали, като процесите ще обхванат и Централна България. Максималните температури ще достигнат от 19 до 24°,..

публикувано на 24.03.23 в 18:15