Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Огромен леден атракцион отвори врати в сърцето на София

4
Снимка: БГНЕС

Най-голямата на Балканите зимна пързалка посрещна първите си посетители на 1 декември. Тя се намира в Княжеската градина в София и е изградена по модела на ледената пързалка пред сградата на местната администрация във Виена.

Проектът е финансиран от Столичната община, като паркът се простира на площ от 7000 кв.м, а ледената площ е 3600 кв.м.

Изградени са и ледени алеи с дължина 500 м, а по цялото им протежение има светещи рамки, създаващи празнично настроение. Около Ледения парк е организиран пъстър коледен базар, за да може знаковото пространство в сърцето на София да заприлича на истинска зимна приказка.

“Нашата идея е да привлечем повече млади хора към практикуването на зимни спортове в градска среда“, коментира председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.


БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

Митничари откриха милион и половина евро в лек автомобил

На ГКПП "Капитан Андреево" митничарите са открили вчера недекларирани над милион и половина евро в кола с 18-месечно бебе, съобщи БГНЕС.  От началото на годината на "Капитан Андреево" е задържана валута на стойност над 10 милиона лева, като това не е..

публикувано на 24.03.23 в 14:54

ЦИК и МВнР си прехвърлят сигнали за секционните комисии

Назначенията на секционните избирателни комисии зад граница се правят след предложения на ръководителите на дипломатическите и консулските ни мисии. Така от Централната избирателна комисия (ЦИК) отговарят на българското Външно министерство, което по-рано..

публикувано на 24.03.23 в 13:52

Внесените от Украйна яйца са стандартни и безопасни

Агенцията за безопасност на храните обяви, че взетите проби от яйцата, внесени от Украйна показват, че те са беозпасни и отговарят на всички стандарти. В акредитирана лаборатория са направени и изследвания за радиоактивност и тежки метали и те са..

публикувано на 24.03.23 в 13:09