Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Огромен леден атракцион отвори врати в сърцето на София

4
Снимка: БГНЕС

Най-голямата на Балканите зимна пързалка посрещна първите си посетители на 1 декември. Тя се намира в Княжеската градина в София и е изградена по модела на ледената пързалка пред сградата на местната администрация във Виена.

Проектът е финансиран от Столичната община, като паркът се простира на площ от 7000 кв.м, а ледената площ е 3600 кв.м.

Изградени са и ледени алеи с дължина 500 м, а по цялото им протежение има светещи рамки, създаващи празнично настроение. Около Ледения парк е организиран пъстър коледен базар, за да може знаковото пространство в сърцето на София да заприлича на истинска зимна приказка.

“Нашата идея е да привлечем повече млади хора към практикуването на зимни спортове в градска среда“, коментира председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.


БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

ЦИК одобри методиката за гласуване в секциите зад граница

Секционната избирателна комисия първо установява резултатите от гласуването с хартиени бюлетини, след което установява резултатите от гласуването с бюлетини от машинно гласуване. Това предвиждат приетите от Централната избирателна комисия – ЦИК..

публикувано на 23.03.23 в 09:01

Властите в Скопие закриха българския клуб "Иван Михайлов" в Битоля

Северна Македония е заличила от Централния регистър българския клуб "Иван Михайлов" в Битоля. Мярката е по решение на Министерството на правосъдието в Скопие от 17 март. То се основава на промяната в Закона за сдруженията и фондациите, гласувана..

публикувано на 23.03.23 в 08:32

Валежите спират от запад на изток, идва затопляне

В четвъртък  минималните температури в България ще са от 2 до 7°. В София ще е 4°. Над страната ще има разкъсана облачност. В източните райони ще превалява. Максималните температури ще се от 12 до 17°, в столицата ще е 14°. Над Черноморието  ще е..

публикувано на 22.03.23 в 18:05