Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гледайте българско кино онлайн от всяка точка на света

Снимка: Министерство на външните работи

За трета година Държавният културен институт към министъра на външните работи на България ни подарява кино празник в навечерието на Коледа. До 18 декември почитателите на седмото изкуство от всяка точка на земното кълбо могат да видят 20 български филмови продукции, субтитрирани на английски език, безплатно, чрез платформата Gledambg.

Инициативата “БГ ЕКРАН ОНЛАЙН” популяризира българското игрално, документално и късометражно кино по света. Тя се организира с активното партньорство на българските дипломатически мисии зад граница, като реален инструмент на културната дипломация.

Киното прави света ни вълшебен, затова - потопете се в магията на българското кино!





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Центърът за подводна археология е кандидат за Център за подводно и световно наследство

Министърът на културата Кръстю Кръстев изпрати до Ернесто Отоне, помощник-генерален директор за култура на ЮНЕСКО, кандидатурата, с която дейността на българския Център за подводна археология да бъде разширена до категория 2 на Център за подводно и световно..

публикувано на 03.04.24 в 17:51
Проф. Минко Балкански

В Париж представят филм за проф. Минко Балкански

В галерията на Българския културен институт в Париж ще бъде представен документалния филм “Моето име е Минко”. Събитието е в сряда, 3 април, от 19:00 ч. Лентата е посветена на проф. Минко Балкански и представлява своеобразна изповед за дългия път на едно..

публикувано на 03.04.24 в 07:30

Филм разказва в Брюксел за спасението на българските евреи

В Европейския парламент в Брюксел представят късометражния игрален филм "Хени. Приятелството – смисъл и спасение", съобщават продуцентите от Центъра за еврейско-българско сътрудничество "Алеф". Създателите на творбата гостуват в европарламента..

публикувано на 03.04.24 в 07:05