Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Българската Коледа“ обединява вече 20 години обществото ни в подкрепа на детското здравеопазване

Снимка: БГНЕС

На церемония президентската институция по валидирането на пощенско-филателно издание–марка „20 години благотворителна инициатива „Българската Коледа“ държавният глава Румен Радев удостои с грамоти Детския хор на БНР с ръководител маестра Венеция Караманова и момичетата от националния отбор на България по художествена гимнастика. Отличията са за принос към благотворителната инициатива „Българската Коледа“ и проявените благородство, съпричастност, доброта и грижа за детското здраве.

На церемонията беше валидирана пощенска марка „20 години благотворителна инициатива „Българската Коледа“, посветена на хората проявили съпричастност към каузата.

По думите на държавния глава „Българската Коледа“ обединява цялото ни общество около инициативата, посветена на детското здравеопазване. Благодарение на активната подкрепа от цялото общество, през 2022 „Българската Коледа“ разполагаше с бюджет от близо милион и половина евро и успя да подпомогне 517 български деца с тежки хронични заболявания и осигури високотехнологична медицинска апаратура за диагностика и съвременно лечение на 22 лечебни заведения.

Снимки: БГНЕС

По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стигматизирани ли са децата аутисти в България?

По света заболяванията от аутистичния спектър растат в геометрична прогресия. България не прави изключение в това отношение. И ако преди повече от десетилетие едно на 10 000 деца по света е било диагностицирано с аутизъм, то в наши дни средно 1 от 70..

публикувано на 17.04.24 в 11:05

Българите не са сред ентусиастите за евровота и очакват ЕС да защитава мира

Уморени от продължаващата трета година политическа криза с безкрайно повторение на парламентарни избори, българите не са ентусиазирани от евроизборите. Готовността им да участват в тях е по-ниска спрямо 2019 г. Това нарежда страната до Естония като..

публикувано на 17.04.24 в 08:52
Рори Милър

Американецът Рори Милър представя в САЩ и Канада рецепти от българските села

В Чикаго тази вечер от 18.30 ч. в Културен Център Магура (415 W Golf Rd # 7, Arlington Heights) ще бъде представена книгата "На око" на живеещия в България американец кулинар Рори Милър. Тя съдържа рецепти на храни от българските села. Книгата..

публикувано на 17.04.24 в 06:15