Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Коледна елха грее пред Народния театър

Десетметрова елха, поставена пред Народния театър, създава коледно настроение на столичани и на гостите на града. Тържественото запалване на светлините й снощи беше съпроводено от спектакъла “Истинската Коледа” с участието на любими танцови и музикални формации и с 3D мапинг върху фасадата на театъра. В присъствието на известни актьори и много граждани столичният кмет Йорданка Фандъкова пожела на всички здраве и успех.  

Коледното дръвче е накичено със специално изработени за него дизайнерски украси в цвят шампанско, светещи лампички и гирлянди. В близост е поставен голям трон с рамка, на която децата ще могат да се снимат, както и светещо мече.


Още от категорията

Българите честват 24 май с шествия и празнични прояви

С празнични прояви в цялата страна и в българското духовно пространство в чужбина  българската общност чества Деня на светите братя Кирил и Методий, празник на българската азбука, просвета и на славянската книжовност. Честваме Празника на буквите..

публикувано на 24.05.23 в 13:19

"Фридъм хаус" не отчита спад или напредък на демокрацията в България

България е оценена като неспособна да се промени през изминалата година . В своята класация организацията " Фридъм хаус" я поставя за поредна година в категорията държави с "трайна нестабилност" и я оцени като "полуукрепнала демокрация". От..

публикувано на 24.05.23 в 11:39
Българската делегация от народни представители положи венец пред бюст-паметника на Капитан Петко войвода в Рим

Българска делегация на аудиенция при папата

Парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Росен Желязков, ще бъде приета на аудиенция от папа Франциск на 24 май т.г., съобщи пресцентърът на парламента. В състава на делегацията са заместник-председателите на Народното..

публикувано на 24.05.23 в 05:05