Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облачно и студено време

Снимка: БГНЕС

През следващото денонощие ще се задържи предимно облачно. През нощта ще бъде почти тихо и на много места ще се образува мъгла, а в отделни райони на Югоизточна България все още ще превалява слаб дъжд.

През деня ще бъде почти без валежи и главно над планинските райони на Югозападна България ще има временни намаления на облачността. Вятърът ще бъде съвсем слаб, предимно от изток-югоизток. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София около 1°. Максималните в Северна България ще бъдат между 1° и 5°, в Южна – между 6° и 11°, в София – около 7°.

Над планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. Разкъсвания и намаления на облачността ще има във високите части на Западна България. Ще духа слаб югозападен вятър. Температурите слабо ще се повишат и максималната на 1200 м ще бъде около 5°, на 2000 м - около 0°.

Над Черноморието ще бъде облачно, на места по южното крайбрежие с ръмежи. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 5° и 10°, а на морската вода - около 12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пясъчен поздрав за Тодоровден

"Посвещаваме това парче на дядовците и всички силни мъже и техните коне" - написа Реми Хогард във фейсбук. Тя и половинката ѝ Пол създадоха поредното си пясъчно произведение на плажната ивица край Бургас. Този път красивата им творба е вдъхновена от..

публикувано на 23.03.24 в 09:35

Няма данни за пострадали българи при терористичното нападение в Москва

По информация на българското посолство в Москва, до този момент няма данни за загинали или пострадали български граждани при терористичното нападение над концертна зала в руската столица. Посолството е в контакт с местните власти, следи ситуацията и е..

публикувано на 23.03.24 в 08:28

София е домакин на 20-ото издание на форума "Световно образование"

На 23 март в София започва юбилейното 20-о издание на изложението "Световно образование". В него участват седемдесет институции за висше и средно образование и центрове за летни езикови програми от 17 държави, съобщиха организаторите от..

публикувано на 23.03.24 в 08:25