Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облачно и студено време

Снимка: БГНЕС

През следващото денонощие ще се задържи предимно облачно. През нощта ще бъде почти тихо и на много места ще се образува мъгла, а в отделни райони на Югоизточна България все още ще превалява слаб дъжд.

През деня ще бъде почти без валежи и главно над планинските райони на Югозападна България ще има временни намаления на облачността. Вятърът ще бъде съвсем слаб, предимно от изток-югоизток. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София около 1°. Максималните в Северна България ще бъдат между 1° и 5°, в Южна – между 6° и 11°, в София – около 7°.

Над планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. Разкъсвания и намаления на облачността ще има във високите части на Западна България. Ще духа слаб югозападен вятър. Температурите слабо ще се повишат и максималната на 1200 м ще бъде около 5°, на 2000 м - около 0°.

Над Черноморието ще бъде облачно, на места по южното крайбрежие с ръмежи. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 5° и 10°, а на морската вода - около 12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Трима души получиха нови органи след трансплантация

Трима души получиха шанс за втори живот след донорска ситуация, осъществена от екип на “Пирогов” с координатор д-р Христо Христов, съобщиха от изпълнителната агенция “Медицински надзор“. Близките на изпаднал в мозъчна смърт петдесет и девет..

публикувано на 21.04.24 в 13:35

Лошо време за катерене на планински върхове

Условията за туризъм са добри само в по-ниските части на планините, съобщиха от Планинската спасителна служба. По високите места условията остават зимни и се очаква времето да се влоши. Там има мъгла, ветровито е и температурите варират между минус 4 и..

публикувано на 21.04.24 в 10:11

"Капачки за бъдеще" с пролетна акция за закупуване на апаратура за детски и неонатологични отделения

Инициативата за събиране на пластмасови капачки, известна като "Капачки за бъдеще" продължава да генерира положителна енергия. Вече няколко години тя показва как един отпадъчен продукт, като пластмасовите капачки от бутилки може да се превърне в..

публикувано на 21.04.24 в 08:25