Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителство с ГЕРБ-СДС би било трудно, но не и невъзможно 

Снимка: БГНЕС

По повод предстоящото връчване на първия проучвателен мандат на първата политическа сила в парламента ГЕРБ-СДС, заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев обяви, че партията му със сигурност ще внесе проектокабинет в Народното събрание.

Пред журналисти в Народното събрание, Дончев не изключи и възможност за съставяне на правителство на малцинството и поясни, че такъв кабинет ще е труден, но възможен. Дали ще бъде за добро обаче е най-важният въпрос, допълни Дончев, защото кабинет, който няма потенциал да свърши полезна работа, ГЕРБ-СДС няма да предлага.

По думите на Дончев, последният шанс за разговори е тази оставаща една седмица и президентът е дал достатъчно време на партиите, но те не са го използвали по най-добрия начин.Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

70 български ученици се борят за Световната ученическа купа в Стокхолм

Около 70 изключителни млади ученици на възраст от 10 до 18 години представят България на Световната ученическа купа в Стокхолмския глобален кръг  (World Scholar’s Cup). Те участват във форума наред с над 1100 водещи млади умове от поне 30 страни,..

публикувано на 16.07.24 в 15:17

Софийският университет и Университетът Бенгази искат да развиват съвместни проекти

Представители на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и Университета Бенгази - най-големия и най-стар университет в Либия, създаден през 1955 г., обсъдиха в Бенгази възможностите за сътрудничество. Университетите планират обмяна на студенти и..

публикувано на 16.07.24 в 14:00

Президентът летя над София и коментира мандата за съставяне на правителство

Очаквам още тези дни да стане ясно ще има ли мнозинство в парламента и подкрепа за мандата, даден на втората по численост парламентарна група. Реакциите на останалите парламентарно представени партии ще бъдат ясен знак за това дали ще има такава подкрепа...

публикувано на 16.07.24 в 13:03