Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителство с ГЕРБ-СДС би било трудно, но не и невъзможно 

Снимка: БГНЕС

По повод предстоящото връчване на първия проучвателен мандат на първата политическа сила в парламента ГЕРБ-СДС, заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев обяви, че партията му със сигурност ще внесе проектокабинет в Народното събрание.

Пред журналисти в Народното събрание, Дончев не изключи и възможност за съставяне на правителство на малцинството и поясни, че такъв кабинет ще е труден, но възможен. Дали ще бъде за добро обаче е най-важният въпрос, допълни Дончев, защото кабинет, който няма потенциал да свърши полезна работа, ГЕРБ-СДС няма да предлага.

По думите на Дончев, последният шанс за разговори е тази оставаща една седмица и президентът е дал достатъчно време на партиите, но те не са го използвали по най-добрия начин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изборите за ЕП и НС ще бъдат в един ден

На 9 юни в България ще се проведат едновременно избори за европейски парламент и за народно събрание. Президентът Румен Радев обяви решението си по време на консултациите с политическите партии, след като Димитър Главчев представи служебните министри...

публикувано на 05.04.24 в 11:48

Готов е съставът на служебното правителство

Кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев представи състава на служебно правителство пред държавния глава Румен Радев и представители на  политическите сили в народното събрание, без БСП. Ето и неговият състав: Министър-председател – Димитър..

публикувано на 05.04.24 в 11:04

По съседски: Събития с балкански адрес

Турската опозиция с историческа победа на местните избори Опозицията в Турция отбеляза историческа победа на местните избори на 31 март. От 10 метрополии само 3 остават за Партията на справедливостта и развитието (ПСР) на президента Реджеп..

публикувано на 05.04.24 в 11:00