Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Правителство с ГЕРБ-СДС би било трудно, но не и невъзможно 

Снимка: БГНЕС

По повод предстоящото връчване на първия проучвателен мандат на първата политическа сила в парламента ГЕРБ-СДС, заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев обяви, че партията му със сигурност ще внесе проектокабинет в Народното събрание.

Пред журналисти в Народното събрание, Дончев не изключи и възможност за съставяне на правителство на малцинството и поясни, че такъв кабинет ще е труден, но възможен. Дали ще бъде за добро обаче е най-важният въпрос, допълни Дончев, защото кабинет, който няма потенциал да свърши полезна работа, ГЕРБ-СДС няма да предлага.

По думите на Дончев, последният шанс за разговори е тази оставаща една седмица и президентът е дал достатъчно време на партиите, но те не са го използвали по най-добрия начин.

Още от категорията

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се договориха за съвместно управление, но при втория мандат

Кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна на президента Румен Радев първия мандат за съставяне на правителство неизпълнен с мотива, че няма да допусне в състава на правителството да бъдат хора, издигнати чрез задкулисни договорки. Пред..

публикувано на 22.05.23 в 16:01
Слави Трифонов

ИТН оттеглиха подкрепата си за кабинет с първия мандат

"Има такъв народ“ (ИТН) няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ. Това съобщи във Фейсбук лидерът на партията Слави Трифонов. До днес никой не проведе разговор по същество с ИТН се оплака лидерът. "Нито за състава на кабинета. Нито за структурата. Нито за..

публикувано на 22.05.23 в 09:01
Мария Габриел и Румен Радев

Мария Габриел връща изпълнен мандата за проектокабинет

Номинираната за премиер Мария Габриел днес в 15,00 ч. ще представи на президента Румен Радев структурата и състава на предложения от нея кабинет. “Очаквам ГЕРБ–СДС да дойдат с изпълнен мандат, след което ще издам указ ”, заяви държавният глава. По..

публикувано на 22.05.23 в 06:00