Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главният прокурор очаква доказателства от премиера на Нидерландия

Главният прокурор Иван Гешев.
Снимка: Незабравка Кирова

Главният прокурор Иван Гешев обяви, че прокуратурата не разполага с данни българската граница да се преминава срещу 50 евро, каквото изявление направи премиера на Нидерландия Марк Рюте пред NOS Nieuws и с думите си оправда решението на Амстердам да блокира България за Шенген.

"Ще изискаме по реда на международната правна помощ от партньорите ни от Нидерландия доказателства за преминаване на границата ни с Турция "с банкнота от 50 €". България е правова държава и като част от ЕС, при получаването на доказателствата прокуратурата ще предприеме незабавни действия", пише Гешев в профила си в туитър.

Позицията на Нидерландия предизвиква остри реакции в България. Бившият служебен премиер и лидер на парламентарната партия "Български възход" Стефан Янев, заяви, че като ответна мярка ще внесат решение в парламента, което да задължи българските представители да гласуват срещу всички международни предложения на Нидерландия.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54
Димитър Главчев

Служебният премиер поема и поста служебен външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев предложи на президента Румен Радев промяна в състава на служебния кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба. След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова страна на..

публикувано на 22.04.24 в 12:30

Служебно ли е служебното правителство?

Наистина ли е служебно служебното правителство? Това е въпросът, който си задават българите след като предложеният за служебен премиер Димитър Главчев представи персоналния състав на кабинета, в който има явен реверанс към партиите от доскоро..

публикувано на 22.04.24 в 12:05