Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облачно и ръмливо начало на седмицата

Снимка: БГНЕС

В понеделник ще е облачно. В низините сутринта ще има мъгли и ниска, слоеста облачност. Слаби валежи ще има на изток, над останалата част от страната ще преръмява. Минималната температура ще е от 1 до 7°, в столицата - 4°. Максималните стойности ще достигнат от 4 до 9°, в София до 6°.

Над Черноморието ще е облачно със слаби валежи. Максималните температури ще са 8-11°. Морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще е до 3 бала.

В планините ще е облачно със слаб снеговалеж. Максималната температура на височина 1200 м ще е до 4°, на 2000 м около нулата.

Във вторник и сряда дневните температури ще се повишат. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Откриваме секции в 60 държави за изборите "2 в 1"

За изборите за български и Европейски парламент, които ще се проведат на 9 юни, към този етап се планира да бъдат отворени секции в 60 държави, предаде репортерката на БНР Мира Стефанова. Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви местата за..

публикувано на 22.04.24 в 15:08

"Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки" в Нов български университет

До 30 април във фоайето на софийския Нов български университет може да се разгледа изложбата "Солидарни с Украйна! Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки". Експозицията включва 16 пана със снимки и детски рисунки...

публикувано на 22.04.24 в 14:23
Божана Славкова

Българска поетеса спечели конкурса "Mili Dueli"

Божана Славкова спечели най-големия международен поетичен конкурс "Mili Dueli", като тя е първият български автор, спечелил голямата награда. В 9-тото издание на конкурса участваха 711 автори от 104 страни, като трима българи достигнаха финалните..

публикувано на 22.04.24 в 11:04