Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

За "Forbes" Варна е сред незаслужено подценените туристически перли

Снимка: Facebook/ VISIT Varna

Морската столица на България Варна влезе в списък на списание "Forbes" за "Петте най-подценявани градове за посещение на Балканите".
„Въпреки че често е засенчвана от столицата София, Варна разполага с един особено привлекателен за туристите елемент. В слънчев ден, дългият плаж с бял пясък е перфектното място за плуване и слънчеви бани, докато близкият Археологически музей на Варна е дом на римски бани, антични бижута и едно от най-старите в света златни съкровища“, пише в статията.
В списъка на незаслужено подценяваните туристически градове на Балканите списанието включва също градовете Ниш в Сърбия, Берат в Албания, Добой в Босна и Херцеговина и Охрид в Северна Македония.
По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:

Още от категорията

Царска тронна зала

Диорами, фестивали, вино и приключенски игри – Велико Търново обогатява атракциите си

Велико Търново, най-търсената дестинация за културен туризъм в България, очаква ръст на туристите в идните месеци. Средновековната ни столица с над 7 хиляди години история, очарова гостите с амфитеатрално разположените си къщи над река Янтра,..

публикувано на 01.03.23 в 11:50

Въпреки топлото време зимният туристически сезон е успешен

В сравнение с нивата от 2019 г, нощувките през настоящия сезон в зимните ни курорти са се увеличили с 3 до 5 на сто. Пред БТА служебният министър на туризма Илин Димитров посочи, че топлото време не е провалило зимния сезон, дори резервациите, които..

публикувано на 25.02.23 в 13:17
Илин Димитров и Хусеин Мемич

България и Сърбия ще се промотират чрез общ балкански продукт

България и Сърбия да се промотират съвместно чрез общ балкански продукт на трети пазари предложи служебният министър на туризма Илин Димитров на сръбския си колега Хусеин Мемич по време на срещата им в Сърбия. Министърът на туризма и младежта на сръбската..

публикувано на 23.02.23 в 19:05