Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

За "Forbes" Варна е сред незаслужено подценените туристически перли

Снимка: Facebook/ VISIT Varna

Морската столица на България Варна влезе в списък на списание "Forbes" за "Петте най-подценявани градове за посещение на Балканите".
„Въпреки че често е засенчвана от столицата София, Варна разполага с един особено привлекателен за туристите елемент. В слънчев ден, дългият плаж с бял пясък е перфектното място за плуване и слънчеви бани, докато близкият Археологически музей на Варна е дом на римски бани, антични бижута и едно от най-старите в света златни съкровища“, пише в статията.
В списъка на незаслужено подценяваните туристически градове на Балканите списанието включва също градовете Ниш в Сърбия, Берат в Албания, Добой в Босна и Херцеговина и Охрид в Северна Македония.
По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:

Още от категорията

„Гардиън“ препоръча Северното ни Черноморие като райски кът за отдих извън активния сезон

Търсите евтина почивка на плажа? Насочете се към Източна Европа и най-вече към Балканите. Хърватия, България, Албания и Черна гора предлагат знойно слънце и изгодни цени през месеците юни и септември, твърди „Гардиън“. На първо място британското..

публикувано на 21.02.23 в 15:32

По следите на Апостола – 5 туристически забележителности, свързани с живота и делото му

Няма по-безспорна и вдъхновяваща личност за нас, българите, от Апостола на свободата Васил Левски. 150-годишнината от трагичната му гибел е повод да отдадем почит на тази светла българска икона, като посетим някои от най-емблематичните места, свързани с..

публикувано на 20.02.23 в 05:10
Язовир Душанци

Пирдопското село Душанци е на път да се сдобие с къмпинг

Тазгодишното четвърто издание на конкурса за студентски проекти за изграждане на къмпинг стартира още през месец януари. От всички постъпили предложения, комисията е избрала проекта за село Душанци, близо до гр. Пирдоп, съобщава платформата..

публикувано на 19.02.23 в 10:15