Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българската общност в Истанбул ще се финансира от екзархийски имот

Снимка: архив

В истанбулския квартал "Шишли", недалеч от българската екзархия, се строи на терен, който е собственост на българската православна общност. Имотът е върнат от турското правителство преди 10 години и се оценява на около 500 млн. долара.

Комплексът от 4 небостъргача ще има жилища, търговски и обществени площи, театър, културен център, конферентни зали, заведения, паркове и дом за възрастни, разказа пред БТА председателят на българската общност в мегаполиса Васил Лиязе.

Комплексът ще е завършен през 2023 г. и включва 1500 апартамента. Над 650 от тях са за хората от българската общност, а останалите -  за инвеститорите. След завършването комплексът ще подпомага финансово българската общност, чрез очакваните наеми.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Алберт Халилай и Илияна Йотова

Българите в Кукъс искат да имат свой културен център

Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна в Кукъс с ръководството на албанската община, където живее българско национално малцинство. Тя разговаря с кмета на Кукъс Алберт Халилай и зам.-кмета Агрон Нурединай , който е част от българското малцинство и..

публикувано на 04.04.24 в 09:24

Вицепрезидентът се срещна с български ученици в Черна гора

В черногорската столица Подгорица вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна с ръководители и ученици от Асоциация "Докосни дъгата". Те са на посещение в Черна гора до 7 април по програмата "Младежите на България и Черна гора – мост за нови възможности”...

публикувано на 04.04.24 в 08:46

Музикалният фестивал "Над дъгата" събра 350 деца от България и други държави

350 деца от Великобритания, България, Мароко, Холандия, Германия, Испания, Полша и Уганда взеха участие в четвъртото издание на пролетния фестивал за млади музиканти „Над дъгата“ , който има виртуална част и концерт на живо в Лондон, предаде БТА...

публикувано на 03.04.24 в 15:40