Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят в САЩ възможностите за инвестиции в България

Снимка: investbg.government.bg

Българската агенция за инвестиции организира на 6 декември в град Сънивейл в Силициевата долина на щата Калифорния, международен бизнес и инвестиционен форум. Проявата е озаглавена "Утвърждаване на България като успешна инвестиционна дестинация" по Оперативна програма на ЕС "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 г. Събитието е насочено към секторите "Аутсорсинг" и "Информационни технологии" и е част от роудшоу, завършващо на 8 декември в Портланд, щата Орегон.

Водещ лектор е Райън Фишър – бивш вицепрезидент на Bank of America, който в момента работи в България като главен изпълнителен директор на Hill City Global Sofia. Той ще запознае аудиторията с българската бизнес и стартъп среда. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ГЕРБ предлагат продажба или спиране на газопровода „Балкански поток“

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че партията му би подкрепила спиране или приватизация на газопровода "Балкански поток". Повод за изказването му е предложението на „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) за създаване на временна..

публикувано на 03.04.24 в 15:09

Натрупаната инфлация за последните 3 години е 30%

Националният статистически институт (НСИ) очаква висока оценка от проверката на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), каза пред БНР председателят на НСИ доц. Атанас Атанасов. До края на април ще има доклад и юни се очаква да..

публикувано на 31.03.24 в 16:03

53% от интернет потребителите в България са онлайн купувачи

53% от интернет потребителите в България (над 2 800 000 души) са онлайн купувачи, докато през 2018-2019 г. те са били една трета от тази цифра. Голям тласък на електронната търговия у нас е дала Covid пандемията. Това съобщи Жанет Найденова от..

публикувано на 28.03.24 в 23:05