Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Япония финансира помощ за украинските бежанци в България

Снимка: БГНЕС

В отговор на ситуацията в Украйна японското правителство в сътрудничество с международните организации на ООН, представени в България, предоставя през 2023 г. помощ от над 1 млн. доларa за украинските бежанци в страната. От посолството в София уточниха, че 445 898 долара са за програмата "Защита и помощ за украинските бежанци в България". Тя е насочена предимно към жените и децата бежанци.

Над 311 000 долара са за програмата "Закрила и пряка помощ на засегнати от кризата в Украйна лица, живеещи в България". Програмата ще засили достъпа на бежанците до здравеопазване, трудова заетост и настаняване. За образованието на украинските деца по проект на УНИЦЕФ са планирани 262 500 долара.

БНР подкасти:

Още от категорията

На снимката (от ляво надясно): председателят на Управителния съвет на БТПП Цветан Симеонов, служебният вицепремиер и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров и главният икономист на КНСБ Любослав Костов.

Тристранният съвет подкрепи увеличаването на командировъчните

Националният съвет за тристранно сътрудничество постигна съгласие за промените в Наредбата за командировките в страната и Наредбата за служебните командировки и специализациите в чужбина. Това съобщи вицепремиерът и министър на труда и..

публикувано на 21.03.23 в 14:35

Президентът призова да се премахне избирателното правосъдие

Имаме нужда от пълноценна правосъдна реформа, изключваща произволни арести и избирателно правосъдие. С правната реформа трябва да се ангажират всички политически партии, призова президентът Румен Радев при откриването на конференцията "Антикорупция и..

публикувано на 21.03.23 в 12:51

От 21 март "Български пощи" спират доставките до Русия и Беларус

Поради намален транспортен капацитет и натрупването на пратки на транзитно летище, "Български пощи" временно преустановяват приемането на всички видове пратки за Русия и Беларус, съобщи държавният пощенски доставчик. При промяна в обстановката и..

публикувано на 21.03.23 в 08:59