Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български и гръцки студенти ще празнуват в Банско

Снимка: архив

Над 14 000 студенти от България и Гърция ще празнуват в Банско от 7-ми до 10 декември, по данни на туроператорите. Българските студенти са направили най-много резервации за 7-ми и 8-ми декември. Отчита се в пъти по-голям ръст на заетите места спрямо 2021 г.

Най-предпочитаните пакети са за две нощувки със закуски и празнична вечеря. По-големите хотели са организирали и диджей-парти. Цените не са поскъпнали драстично и са повишени с 10 до 20%.

Втората вълна от посещения ще е на 9 и 10 декември, когато празнуват гръцките студенти. Те са направили около 6000 резервации.

Концесионерът на ски-зоната съобщи, че пускат кабинковия лифт за студентския празник, но уточниха, че все още няма достатъчно сняг за каране на ски и сноуборд. 

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На море и петанк в Шабла

Там където лъчите на изгрева докосват най-рано българската земя, забавната игра петанк и морето си дават среща. И точно там, вече двадесет години, приятелите на прочутия спорт с метални топки се събират на международен турнир. Всички те са привлечени..

публикувано на 05.07.24 в 10:40
Снимка: facebook.com/kreposttamogilitsa

Нова вълшебна гледка към склоновете на Западни Родопи

В разгара на лятото търсим прохлада в планините, а месеците юли и август са най-натоварени за хотелите и местата за настаняване по горното поречие на Арда. Нова панорамна гледка ще привлича летуващите по пътеките на Западните Родопи. На 6 юли ще бъде..

публикувано на 29.06.24 в 09:15

Басейн, джакузи и батут за детето – българинът вече иска лукс и екстри за лятната почивка

И тази година сезонът на Черноморието ни ще започне в началото на юли месец, а пикът ще е през август. Затова пък юни се очертава като слаб месец за почивки у нас. Може би защото все повече сънародници предпочитат в началото на лятото да..

публикувано на 20.06.24 в 10:30