Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Недопускането на България до Шенген отново е политическо

Снимка: БГНЕС

“Решението за присъединяването на България към Шенгенското пространство отново е политическо”, заяви във Великотърновския университет вицепрезидентът Илияна Йотова по повод очакваното вето на Нидерландия и Австрия за влизането на страната ни в Шенген. По думите й, ситуацията напомня първия отказ от 2011 г., “когато България допусна голяма грешка, като позволи техническите критерии за приемането ни да бъдат изместени и заменени от политически”.  

Вицепрезидентът изтъкна, че ако България отново не бъде приета в Шенгенското пространство,ще продължат усилията ни на всички нива, както и че не трябва да даваме повод към страната ни да се проявява двоен стандарт. 

Илияна Йотова прогнозира, че вървим към предсрочни избори, особено след избраната от първата политическа сила ГЕРБ-СДС формула за експертен кабинет. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев и Румен Радев

Днес става ясно кой ще бъде служебен външен министър

Президентът Румен Радев днес ще приеме служебния премиер Димитър Главчев, за да обсъди с него предложените рокади в състава на правителството. Служебният премиер Димитър Главчев иска да бъде и външен министър Министър-председателят настоява..

публикувано на 22.04.24 в 07:00
Христо Иванов

Президентът трябва да се консултира с партиите преди да назначи нови министри

Президентът Румен Радев отказва да приложи текстовете от Конституцията, които определят ролята на държавния глава като посредник и балансьор , заяви пред БНР съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов по повод казуса с евентуалната смяна на министри в..

публикувано на 21.04.24 в 14:48

Служебният кабинет приветства решението на САЩ да отпусне 61 млрд. долара на Украйна

“ Приветстваме решението на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ за мощната подкрепа за Украйна ”, написаха от Министерския съвет на фейсбук страницата си по повод одобрената дългоочаквана помощ за страната на стойност 61 млрд. долара...

публикувано на 21.04.24 в 09:37