Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Завод за производство на фотоволтаици ще заработи до края на 2023 г. в Ямбол

Снимка: pixabay

Италиански ĸoнcopциyм за производство на фотоволтаични модули инвестира 13 милиона лева в свой нов завод в Ямбол.

Очаква се строителството да започне през април 2023г., а производството да е факт до края на cлeдвaщaтa гoдинa. Новите работни места ще бъдат около 50, а необходимите специалисти ще са от IT-сферата и инженери. Съоръжението ще заема около 3 декара от закупените 11 декара.

Производството ще бъде напълно екологично, без опасност от замърсяване на околната среда, като целта е от 350 мегавата в началото, капацитетът му да достигне до 600 мегавата. За целта към фабриката ще бъде изграден и фотоволтаичен парк на площ от около 600 декара.

Съставил: Йоан Колев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кристалина Георгиева

МВФ преназначи Кристалина Георгиева за управляващ директор

Кристалина Георгиева остава начело на Международния валутен фонд с втори петгодишен мандат. “ Бордът даде висока оценка на силната и гъвкава работа на г-жа Георгиева по време на нейния мандат, справяйки се с поредица от големи глобални..

публикувано на 13.04.24 в 09:39

САЩ остават стратегически партньор на България в енергетиката

Продължаването на стратегическото сътрудничество между България и САЩ в енергетиката беше във фокуса на разговор между служебния министър на енергетиката Владимир Малинов и помощник-държавния секретар по въпросите на енергийните ресурси на САЩ..

публикувано на 12.04.24 в 15:13

Еврокомисията ще проведе информационни кампании за въвеждането на еврото у нас

Служебният вицепремиер и финансов министър Людмила Петкова, зам.-председателят на Еврокомисията Валдис Домбровскис и еврокомисарят по икономика Паоло Джентилони подписаха в Люксембург Споразумение за партньорство между Еврокомисията и България за..

публикувано на 12.04.24 в 12:03