Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България днес – 8 декември 2022 г.

В „България днес“ говорим за политическата нестабилност като прът в колелата на България по пътя към еврото. На празника на българските студенти ще ви срещнем с един от тях, дошъл от далечен Азербайджан. Ще отскочим до Банско, за да разберем колко студенти ще посетят курорта за празника си, и ще „бичим айляк“, разхождайки се из улиците на Пловдив. Водещ на броя е Елена Каркаланова.

00:50 - Новини

07:41 - Прогноза за времето у нас и по света

12:45 - Политическата нестабилност в България нажежава и темата за присъединяването ни към еврозоната

28:33 - Студентите в България празнуват, а ние ви срещаме с един от тях. „Следването в България е успешна страница в живота ми“, казва Амир Ализада от Азербайджан 

41:08 - Пловдив – любима дестинация за студентския празник, но не само... Разходка в града с древна история и хубави хора

57:30 - Песен на деня: „Синьо“, изп. Милица Гладнишка

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България".

БНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 2 март 2023 г.

В навечерието на Националния празник на страната ни 3 март в предаването „България днес“ ще ви разкажем как Виенското колело в Сиатъл ще грейне в цветовете на българския трибагреник. След това ще се отбием до Велико Търново, за да научим за новите..

публикувано на 02.03.23 в 19:00

България днес – 1 март 2023 г.

Честита Баба Марта, скъпи сънародници! С началото на най-женския месец в годината - март, в предаването „България днес“ ще говорим за капризите на българския пазар и непостоянството на цените. Какво липсва в българските учебници по история и знаете ли..

публикувано на 01.03.23 в 19:00

България днес – 28 февруари 2023 г.

В последното февруарско издание на „България днес“ ви разказваме за някои любопитни български събития по света – в Никозия днес сънародниците ни честват в аванс Националния празник на България, а кукери от старопланинското село Войнягово се приготвят да..

публикувано на 28.02.23 в 19:00