Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Необходима е разяснителна кампания за влизането ни в еврозоната

Снимка: eurozone.dir.bg

При откриването на конференция „България в еврозоната“, вицепрезидентът Илияна Йотова призова за разяснителна кампания, която да отговори на въпросите и страховете на хората за ефектите от въвеждане на еврото в България. По думите ѝ липсата на информация поражда среда за скептицизъм и конспиративни теории. Това е и причината 56 % от българите да имат много сериозни съмнения по отношение на еврото, посочи вицепрезидентът, като цитира социологическо проучване на Галъп.

Конференцията е съпътствана от протест, организиран от партия "Възраждане". Костадин Костадинов и депутати от партията бяха допуснати в залата за дискусии, но протестиращите останаха отвън. Костадинов изтъкна, че протестиращите настояват за референдум, защото огромното мнозинство от българите не желаят унищожаването на лева и въвеждането на еврото. „Те изправят държавата на ръба на гражданската война“, заяви лидерът на „Възраждане“.

В същото време членове на КНСБ издигнаха плакати пред залата с настояване за по високи доходи, след въвеждане на европейската валута у нас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ангел Кунчев

Намираме се в началото на национална епидемия от коклюш

Близо 400 случаи на коклюш са регистрирани, намираме се в началото на национална епидемия, заяви пред Нова тв главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Той добави, че само в понеделник и вторник са установени нови 70 болни.  Ангел..

публикувано на 25.04.24 в 11:07

Жълт код за опасни валежи в 11 области на страната и София

В четвъртък , 25 април, през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще вали и прегърми над цяла България. Има условия за градушки. Минималните температури ще са между 7 и 12°, в София 7°. Максималните температури ще са от 10-13° на запад, до..

публикувано на 24.04.24 в 19:14

Празничните събития за Деня на храбростта в гарнизоните в страната

Военнослужещи от различни гарнизони на страната ще проведат празнични събития на 25, 26, 29, 30 април и 2 май по повод предстоящия 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. Гражданите ще могат да се запознаят с техниката и..

публикувано на 24.04.24 в 18:38