Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Коледари от клуб "Нестинари" представиха в Берлин българските традиции

Снимка: Клуб "Нестинари"

Част от мъжкия състав към Клуба за български хора и танци "Нестинари" - Берлин за първи път организираха коледарска група в немската столица. На техните обредни песни се насладиха местни жители и туристи пред едно от емблематичните места в Берлин - Бранденбургската врата.

Коледарската група отправи чрез "Радио България" пожелание до всички българи, където и да са по света да бъдат здрави и единни! "Уютни празници на всички, а ние ще поддържаме българските обичаи!", отбелязват от клуб "Нестинари".

Още от категорията

Славена Гергова и Сокол Дедя

Представители на българското и албанското МВнР се срещнаха в Тирана

Политически консултации между външните министерства на България и Албания са се провели в Тирана на 16 май, съобщава българското МВнР. По време на разговорите са изтъкнати възможностите за задълбочаване на двустранното сътрудничество в икономиката,..

публикувано на 17.05.23 в 14:01

В събота ще има изнесен консулски ден в гр. Шарлът в щата Северна Каролина  

Посолството на България в САЩ организира изнесен консулски ден в град Шарлът, Северна Каролина на 20 май. Инициативата ще се проведе от 9:00 до 17:00 часа местно време на адрес 8900 Boyd Drive, Matthews NC. Това съобщи българското посолство във Вашингтон на..

публикувано на 17.05.23 в 09:36
Богдан Дарев и Калин Крумов

"Кавал парк" – обяснение в любов към България отвъд Океана

Малцина вероятно са чували името на Александър Еплер – един американец от руски произход, влюбен в България и българския кавал. Още като тийнейджър се потапя в магията на нашия фолклор, присъствайки на концерт на български ансамбъл отвъд Океана. И взима..

публикувано на 16.05.23 в 17:25