Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Коледари от клуб "Нестинари" представиха в Берлин българските традиции

Снимка: Клуб "Нестинари"

Част от мъжкия състав към Клуба за български хора и танци "Нестинари" - Берлин за първи път организираха коледарска група в немската столица. На техните обредни песни се насладиха местни жители и туристи пред едно от емблематичните места в Берлин - Бранденбургската врата.

Коледарската група отправи чрез "Радио България" пожелание до всички българи, където и да са по света да бъдат здрави и единни! "Уютни празници на всички, а ние ще поддържаме българските обичаи!", отбелязват от клуб "Нестинари".

Още от категорията

Дариха на Тараклия паметници на българските революционери Левски и Ботев

Асоциацията на българите по света дари бюстове на Васил Левски и Христо Ботев на молдовските българи в Тараклия, съобщи на пресконференция във Варна археологът проф. Николай Овчаров. Той е зам.-председател на организацията и уточни, че..

публикувано на 23.05.23 в 11:14

24 май е обявен за Ден на българското културно наследство в Лас Вегас

Българската общност в Лас Вегас се събра на голям празничен събор в “Bruce Trent Park” на 21 май, с който отпразнува в аванс Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май...

публикувано на 22.05.23 в 15:30

За 24 май в Чикаго българите проведоха празничен парад (фотогалерия)

Хиляди българи участваха в Парада на България по случай 24-ти май в Чикаго. Така българите от този регион в САЩ отбелязаха в аванс Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, съобщи за БГНЕС генералният консул на..

публикувано на 22.05.23 в 10:08