Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледари от клуб "Нестинари" представиха в Берлин българските традиции

Снимка: Клуб "Нестинари"

Част от мъжкия състав към Клуба за български хора и танци "Нестинари" - Берлин за първи път организираха коледарска група в немската столица. На техните обредни песни се насладиха местни жители и туристи пред едно от емблематичните места в Берлин - Бранденбургската врата.

Коледарската група отправи чрез "Радио България" пожелание до всички българи, където и да са по света да бъдат здрави и единни! "Уютни празници на всички, а ние ще поддържаме българските обичаи!", отбелязват от клуб "Нестинари".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Алберт Халилай и Илияна Йотова

Българите в Кукъс искат да имат свой културен център

Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна в Кукъс с ръководството на албанската община, където живее българско национално малцинство. Тя разговаря с кмета на Кукъс Алберт Халилай и зам.-кмета Агрон Нурединай , който е част от българското малцинство и..

публикувано на 04.04.24 в 09:24

Вицепрезидентът се срещна с български ученици в Черна гора

В черногорската столица Подгорица вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна с ръководители и ученици от Асоциация "Докосни дъгата". Те са на посещение в Черна гора до 7 април по програмата "Младежите на България и Черна гора – мост за нови възможности”...

публикувано на 04.04.24 в 08:46

Музикалният фестивал "Над дъгата" събра 350 деца от България и други държави

350 деца от Великобритания, България, Мароко, Холандия, Германия, Испания, Полша и Уганда взеха участие в четвъртото издание на пролетния фестивал за млади музиканти „Над дъгата“ , който има виртуална част и концерт на живо в Лондон, предаде БТА...

публикувано на 03.04.24 в 15:40