Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Коледари от клуб "Нестинари" представиха в Берлин българските традиции

Снимка: Клуб "Нестинари"

Част от мъжкия състав към Клуба за български хора и танци "Нестинари" - Берлин за първи път организираха коледарска група в немската столица. На техните обредни песни се насладиха местни жители и туристи пред едно от емблематичните места в Берлин - Бранденбургската врата.

Коледарската група отправи чрез "Радио България" пожелание до всички българи, където и да са по света да бъдат здрави и единни! "Уютни празници на всички, а ние ще поддържаме българските обичаи!", отбелязват от клуб "Нестинари".

Още от категорията

Снимка: Фейсбук / Генерално Консулство Ню Йорк

Българската кухня беше представена на фестивал в Ню Йорк

За поредна година България беше представена на Международния кулинарен фестивал, организиран от Society of Foreign Consuls in New York. За това съобщават във Фейсбук от Генералното консулство на България в Ню Йорк, САЩ. На българската маса бяха..

публикувано на 17.11.23 в 16:54

Маестра Виктория Лазарова обучава кубински оперни таланти

Концерт на талантливи млади кубински изпълнители в Palacio de Marques de Arcos в Стара Хавана увенча майсторския клас на маестра Виктория Лазарова в Куба. В продължение на 2 месеца маестра Лазарова неуморно помагаше на кубински студенти да..

публикувано на 16.11.23 в 16:16
Снимка: Фейсбук/Генерално Консулство Ню Йорк

С концерт почетоха дейността на 90-годишния Тед Попов в Ню Йорк

В Генералното консулство на България в Ню Йорк  се състоя среща на сънародници с Тед Попов - личност с принос за представянето на българската култура и музиканти в мегаполиса.  „Българските концертни вечери в Ню Йорк, Американска фондация за..

публикувано на 16.11.23 в 09:11