Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учениците от училище „Христо Ботев“ в Ню Йорк с новогодишен поздрав към българите по света

Готов е и календарът на школото за 2023 година

Снимка: facebook.com/hristobotevschool

Ситно шопско хоро избраха възпитаниците на най-голямото българско училище в Ню Йорк за новогодишния си поздрав към всички родители, учители, съученици и към всички българи по света. Видеото с великолепното  изпълнение на танцьорите от голямата танцова група на школото е съпроводено от пожеланието да изпратим отиващата си 2022 година със звънки шопски ритми, хармония и красота. Изпълнението може да бъде видяно от фейсбук страницата Училище "Христо Ботев" в Ню Йорк - ТУК

В навечерието на Рождество Христово децата изработиха и календар за 2023 година с фотоси от преписа на „История славянобългарска“, направен от учениците по повод 300 години от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години от написването на „ История славянобългарска“.


Училище „Христо Ботев“ е създадено през 2005 година, а от 2012 е вписано официално в Списъка на българските неделни училища в чужбина. То е най-голямото българско учебно заведение на територията на 5 прилежащи щата – Ню Йорк, Ню Джърси, Кънектикът, Делауер и Пенсилвания. В него се обучават близо 150 възпитаници, от 1 до 12 клас, както и детски и подготвителни групи.

По публикацията работи: Красимир Мартинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снежана Скорич за обучението в Болград по време на война

Болградската гимназия, която носи името на българския революционер и общественик Георги Сава Раковски е първото българско средно училище, създадено зад граница. Повод да припомним неговата история, но да разкажем и за ежедневието на учениците в него..

публикувано на 03.04.24 в 09:10

Изложбата "Раждането на модерния град" разказва за София след Освобождението

Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" в София открива днес изложбата "Раждането на модерния град". Поводът е 145-ата годишнина от избора на София за столица. В 16 табла експозицията проследява чрез архивни документи, фотографии, текстове и..

публикувано на 03.04.24 в 06:25

Премиерата на пиесата „Бездомник“ прозвуча в ефира на Радио Босилеград

На вълните на Радио Босилеград на 1 април премиерно се излъчи новата радиопиеса „Бездомник“, подготвена от екипа на Център за култура „Босилеград“. Режисьор е Сърджан Йованчов. В пиесата участват актьорите Йелена Пенев, Наташа Стоичков и Петар Рангелов...

публикувано на 02.04.24 в 10:42