Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 3 януари 2023 г.

В първия работен ден за новата 2023 г. в България отново сме в очакване на политическа развръзка. Днес президентът Румен Радев връчи официално втория мандат за съставяне на редовно правителство. В предаването "България днес" с водещ Весела Кръстева ще чуете първи коментар и нагласи за реализирането му. И още – ще поговорим за родния туризъм днес и визията му за бъдеще. А италианката Йоле Манчини ще сподели спомените си със своя съпруг – големия български художник Илия Пейков и ще ни припомни космополитния характер на голямото изкуство. Приятно слушане!

01.10 - Новини от България

01.15 - Президентът връчи втория мандат за съставяне на правителство в рамките на 48-то Народно събрание

10.25 - Прогноза за времето у нас и по света

За българския туризъм днес и утре :
18.15 - "Трябва да наблегнем на бранд "България" заяви в интервю за БНР министърът на туризма д-р Илин Димитров

25.55 - Коливинг и коуъркинг чрез кооперация – как Семково е на път да стане рай за дигиталните номади

34.55 - Родители, учители и възпитаници на български училища зад граница отправиха пожелания към своите сънародници за Новата година

37.46 - Българинът Илия Пейков "полетя" в Космоса преди Гагарин - спомени за талантливия художник споделя с "Радио България" неговата съпруга Йоле Манчини


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00

България днес - 24 септември 2024 г.

С отзвука от Деня на независимостта на България, започва днешната програма на Радио България. Ще чуете вдъхновение от думи в размислите и страстите на поета Иван Ланджев, след което ще отдадем заслуженото на модата, но от стомана. За финал ще говорим..

публикувано на 24.09.24 в 19:00