Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Велинград се радва на голям туристически интерес насред необичайно топлата зима

Снимка: архив

Хотелиерите в района на Велинград отчитат най-силния зимен сезон от последните четири години, заради отмяна на противоепидемичните ограничения и топлата зима. В момента туристите в града и в Западните Родопи са толкова, колкото и преди пандемията. Това заяви Златко Златанов, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград в интервю за БНР-Пловдив

Според него, когато има сняг, туристите търсят ски курортите Банско, Боровец и Пампорово, но когато е топло и безснежно, те посещават Велинград, за да ползват местните минерални извори и басейните.

Легловата база в града, известен още като спа столицата на Балканите, е заета между 70 и 80 %, и то след Коледно-новогодишните празници, твърди Златанов. Той допълни, че освен туристите, идват и много чуждестранни собственици на апартаменти в района – става дума най-вече за граждани от съседните Гърция и Турция. Председателят на местното сдружение на хотелиерите и ресторантьорите е категоричен, че в близко време ново поскъпване в курортния град няма да има. "Каквото поскъпна, поскъпна през лятото и есента. Цените няма да се вдигнат, ако няма някакви извънредни събития", заяви в заключение Златко Златанов.

Вижте още:

Съставил: Венета Николова


По публикацията работи: Михаил Димитров

Още от категорията

БНР ще популяризира българския туризъм

България очаква новия летен сезон с повече и по-чисти плажове. Очакванията са да стигнем поне до 4,6 млн. посещения на туристи през лятото на 2023 г. Това ще е поне 5% над резултата от сезона през 2019 г. преди коронавируса, каза зам.-министърът на..

публикувано на 18.05.23 в 13:19

Къмпинг пътеводител за България за 2023 г. на български, английски и немски

Ново издание на къмпинг пътеводителя на България за 2023 г. ще помага на туристите с актуална информация за възможностите за къмпинг туризъм в нашата страна, съобщава програма "Христо Ботев" на БНР. Изданието представя на български, английски и немски..

публикувано на 17.05.23 в 14:11

Чрез приложение чадъри и шезлонги ще се запазват и плащат онлайн

Туристите ще могат да се информират и резервират в реално време чадъри и шезлонги по българското Черноморие.  Концесионерите на плажове са изготвили  приложение, което ще заработи  преди 1 юни . Няма друго подобно приложение, което да информира..

публикувано на 14.05.23 в 16:19