Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София е сред топ дестинациите за луксозен уелнес туризъм в Европа

Снимка: БГНЕС

Българската столица е на трето място на Стария континент по отношение на възможностите за луксозен уелнес туризъм, непосредствено след Барселона и Цюрих, сочи проучване на компанията "Оу Ви Оу нетуърк" (OVO Network), която управлява онлайн портал за отдаване под наем на недвижими имоти.

В класацията се отчита наличието на ресторанти със звезди "Мишлен", на хотели с категория "5 звезди" и луксозни спа центрове, съотнесени към броя на туристите, които ги посещават, както и нивото на "сигурност и лукс" в градовете, определяни като най-популярни туристически дестинации. На тази база са селектирани най-елитните ваканционни дестинации за 2023 г.

Данните от изследването показват, че София се гордее с впечатляващите 83 спа центъра с 4 и повече звезди, което означава, че на 1 милион туристи се падат по 60 луксозни спа центъра. Според авторите на проучването това е повече от два пъти над средното равнище за включените градове.

София също така е една от най-желаните дестинации за луксозен престой. Българската столица заема 10-о място в класацията на онлайн търсачката "Гугъл" за дестинация, която се асоциира при търсене на информация, свързана с лукса. Освен това в София има 12 хотела с категория "5 звезди", сочи проучването.

Съставил: Венета Николова


По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: архив на Николета и Уриел Зунино

Горски сватби, мусака по аржентински, походи за билки … по-различната хижа на Николета и Уриел

Хижата с най-вкусната храна, най-младите хижари и най-нестандартните преживявания се намира в Родопите и носи приказното име "Момчил юнак". Допреди време базата, собственост на Община Смолян, пустееше. Но Николета и Уриел Зунино пристигат, запретват..

публикувано на 11.03.24 в 10:45

Нова снежна покривка на Пампорово

В края на зимния сезон любителите на ските могат да се възползват от новата 20-сантиметрова снежна покрива на Пампорово в Родопите. На тяхно разположение са дванайсет писти, а лифт картите са на промоционални цени. Ски сезонът ще продължи минимум до 7..

публикувано на 09.03.24 в 10:11

Ски спускане с носии и знамена в курорта Пампорово

За поредна година на 3 март в курорта Пампорово в Родопите ще се проведе най-голямото и патриотично ски спускане. Участниците ще са облечени в народни носии, ще се веят български трибагреници, съобщава БНР Кърджали. Събирането на..

публикувано на 03.03.24 в 06:10