Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Продължаваме промяната” сезира ДАНС за бездействие на “Булгаргаз” относно дълга на ТЕЦ Варна

ТЕЦ Варна

“Продължаваме промяната” обяви, че е сезирала ДАНС за възможно престъпно деяние срещу енергийната и националната сигурност на страната. В периода януари-април м.г. по договора на обществения газов доставчик “Булгаргаз” с ТЕЦ Варна за доставката на природен газ – подписан при управлението на ГЕРБ, централата не е платила получените количества на стойност над 37 млн. лв., твърдят от партията.

“ТЕЦ Варна дълги години беше сред производствените обекти, на които държавата възлага функции като „студен резерв“. По време на управлението на ГЕРБ държавата предостави на почетния председател на ДПС Ахмед Доган кея и съоръженията на пристанището в ТЕЦ Варна за безвъзмездно ползване до 2054 г. При встъпване в длъжност на редовното правителство задълженията на ТЕЦ-а вече бяха достигнали над 30 млн. лв.”, пише в прессъобщението.

В него се подчертава, че ръководството на “Булгаргаз”, назначено от кабинета на ПП, е предприело правни действия срещу длъжника. От партията обвиняват сегашния изпълнителен директор на дружеството в бездействие, с което потенциално е нанесъл вреди на националния интерес и евентуално в полза на ТЕЦ Варна.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Радев

Банковият сектор на България вече е част от механизмите на еврозоната

За присъединяването на България към еврозоната въпросът не е дали, а кога. Такова мнение изказа управителят на БНБ Димитър Радев на конференция в София "Европейският път на България - присъединяване към еврозоната: предимства и предизвикателства..

публикувано на 15.03.24 в 18:30

ЕС подкрепя Кристалина Георгиева за втори мандат начело на МВФ

Държавите от ЕС подкрепят Кристалина Георгиева за втори мандат, начело на Международния валутен фонд. Новината беше съобщена днес от белгийския вицепремиер Венсан ван Петегем, след заседанието на министрите на икономиката и финансите на ЕС в Брюксел. По..

публикувано на 12.03.24 в 19:08
Кристалина Георгиева

Реалистично е през 2025 г. България да въведе еврото

Не бих се фиксирала върху дата, важното е през 2025 г. България да е в еврозоната и това е реалистично . Така отговори на брифинг в София управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева. Знаем, че за България влизането в..

публикувано на 12.03.24 в 11:49