Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Продължаваме промяната” сезира ДАНС за бездействие на “Булгаргаз” относно дълга на ТЕЦ Варна

ТЕЦ Варна

“Продължаваме промяната” обяви, че е сезирала ДАНС за възможно престъпно деяние срещу енергийната и националната сигурност на страната. В периода януари-април м.г. по договора на обществения газов доставчик “Булгаргаз” с ТЕЦ Варна за доставката на природен газ – подписан при управлението на ГЕРБ, централата не е платила получените количества на стойност над 37 млн. лв., твърдят от партията.

“ТЕЦ Варна дълги години беше сред производствените обекти, на които държавата възлага функции като „студен резерв“. По време на управлението на ГЕРБ държавата предостави на почетния председател на ДПС Ахмед Доган кея и съоръженията на пристанището в ТЕЦ Варна за безвъзмездно ползване до 2054 г. При встъпване в длъжност на редовното правителство задълженията на ТЕЦ-а вече бяха достигнали над 30 млн. лв.”, пише в прессъобщението.

В него се подчертава, че ръководството на “Булгаргаз”, назначено от кабинета на ПП, е предприело правни действия срещу длъжника. От партията обвиняват сегашния изпълнителен директор на дружеството в бездействие, с което потенциално е нанесъл вреди на националния интерес и евентуално в полза на ТЕЦ Варна.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Владимир Малинов и Димитър Главчев

Първата доставка на ядрено гориво от “Уестингхаус” вече е в АЕЦ “Козлодуй”

Първата доставка на свежо ядрено гориво, произведено от американската компания “Уестингхаус”, вече е на площадката на АЕЦ “Козлодуй”, съобщи служебният енергиен министър Владимир Малинов, който заедно с премиера Димитър Главчев посети централата. През..

публикувано на 20.04.24 в 15:14

Първата пратка американско ядрено гориво пристигна в България

Първият товар със свежо ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй" пристигна на Пристанище Варна - Запад. Той беше доставен у нас от плаващия под нидерландски флаг кораб "Адамас", съобщи БНТ. Още днес горивото, произведено от американската компания..

публикувано на 19.04.24 в 15:39

Енергийната комисия в НС отложи пълната либерализация на пазара на ток

Депутатите от енергийната комисия в Парламента замразиха либерализацията на тока на едро за една година. Според действащия закон тя трябваше да се случи от 1 юли т.г. Това означава, че на 1 юли КЕВР отново ще трябва да се произнесе за цената на..

публикувано на 17.04.24 в 17:58