Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Нашето небе" – емоционална изповед на Георги Костадинов

Снимка: Facebook/GeorgiKostadinov86

Ако хванете такси в София и шофьорът запее по-добре от звездите по телевизията, значи сте попаднали на Георги Костадинов. Всъщност той е една от тези звезди – яркото му присъствие в телевизионния формат "Гласът на България" го направи особено популярен.

Музиката е неговото призвание и Георги усеща това от малък. От 7-годишен изучава пиано, а в осми клас вече знае, че иска да пее. Музикалното му образование започва в Добрич и продължава в Националната музикална академия "Панчо Владигеров" в София, където завършва като студент в специалност "Поп и джаз пеене" в класа на доц. Алис Боварян. Още като ученик печели Гранд при на "Европейски младежки поп-рок конкурс "Сарандев". Добива богат опит като певец в пиано барове и на круизни кораби. Както доста музиканти обаче, пандемията принуждава и него да потърси алтернативно занимание и тогава започва да… кара такси. Точно за това разказва Георги с мощния си глас в съвместната песен с DJ Dian Solo от Deep Zone Project – "Funky Taxi Driver":

Само за една година Георги Костадинов ни поднесе две много различни авторски песни.

Докато първата "Funky Taxi Driver" ни връща към корените на фънка, соула и джаза – музиката, с която е израснал - и ни зарежда с ритъм и енергия, втората му песен "Нашето небе" е искрена и емоционална елегия. "Исках да разкажа история за любовта – колко е силна, голяма, велика и вечна, и може в един момент да преобърне човек" – споделя Георги Костадинов. Въздействащата изповед в текста е на самия Георги. Музиката е написал заедно с Антони Рикев – WahTony, който е направил и аранжимента.

Освен гласът на Георги Костадинов, в "Нашето небе" чуваме и беквокалите на неговата половинка в живота – Елена Кокорска, и на нейната сестра Кръстина Кокорска – Криста.

Още от категорията

"Дърветата" - песен за всеобхватната любов

Още преди Елена Сиракова да добие популярност с участието си в популярния телевизионен формат "Гласът на България", през 2019 г. музикалните редактори от класацията БНР ТОП 20 оцениха по достойнство дебютния ѝ сингъл "Толкова студен". Сега Елена отново..

публикувано на 23.05.23 в 09:10

Българин е най-добрият бандонеонист в света за 2023 година

Бандонеонът е инструментът, който привнася душа в аржентинското танго. В онази мелодия, която обгръща живота в страст и история. На пръв поглед прилича на малък на акордеон. Истината е, че той притежава по-голямо акустично вътрешно тяло, много по-мобилен..

публикувано на 22.05.23 в 10:51

"Недей да правиш така" - вдъхновена от златната епоха на диско музиката

Един от най-успешните артисти на българската музикална сцена – Поли Генова, която през 2016 г. спечели за България престижното четвърто място на Евровизия с "If Love Was a Crime" (Ако любовта беше престъпление), издаде нова песен - "Недей да правиш..

публикувано на 19.05.23 в 10:15